Lezajlott a Veletech 2014

A visszajelzések alapján úgy tűnik, hogy a 2014-es Veletech minden korábbi évnél jobban sikerült, amit a korábbiaknál magasabb látogatószám is bizonyít. Külön öröm volt számunkra, hogy a Telenor a Veletech 2014 előestéjén rendezte meg az Okostelefon Akadémia 6.0-t, ahol szintén kiváló programokkal lehetett találkozni. Az összefoglaló videónk még készül, az esemény Facebook oldalán azonban lehet szemezgetni a felhasználók és újságíró kollégák által készített fotók és videók között.

A rendezvényről

Veletech?

A Veletech a Mobilarena és a Prohardver közös rendezvénye, mely idén április 19-én nyitja meg kapuit az érdeklődők számára. Az egész napos (10:00-18:00) kiállításnak a Millenáris B épülete (Nagycsarnok) ad helyet, a programok pedig nem csak az okostelefonok és a hardverek elvakult rajongói, hanem jóformán bárki számára érdekesek lehetnek.

A koncepció négy éve változatlan: a többség számára megfizethető (1000 forintos) belépőjegy megvásárlása után nem csak a telekommunikációs és informatikai gyártók standjai járhatók körbe, hanem az előadótérben számos szakember és kiállító prezentációja is megtekinthető, az előadók pedig ugyanúgy várják a (kereszt)kérdéseket, mint a cégek képviselői a standokon. Persze ennél többel is készülünk: a galérián a tavaly nagy sikert aratott moddingverseny éled újra, lesz élő barkácsolás és IT-biztonsággal kapcsolatos előadások, illetve a Telenor támogatásával fiatal magyar alkalmazásfejlesztők is bemutatják applikációikat. A régi időkre emlékezve a rendezvényen korai mobiltelefonokat lehet majd megcsodálni, de a hardverek rajongói sem kell, hogy kimaradjanak a nosztalgiázásból, hiszen számukra építjük fel a Retró videojáték sarkot. A tavalyi évhez hasonlóan reméljük, hogy a látogatók idén is élvezhetik majd a professzionális autószimulátor által nyújtott élményeket!

A Veletech címszavakban

 • Időpont: 2014. április 19., 10:00 - 18:00
 • Helyszín: Budapest, Millenáris B Épület (Nagycsarnok)
 • Kiállítóink: Alcatel, ASRock, Cooler Master, Dension, EVOLVEO, Hangbarlang, HTC, Huawei, iCentre Premium Apple Reseller, IneTrack, LG, Microsoft, Mozilla (Firefox OS), MSI, Neumann János Informatikai Kar, Olympus, PlayIT, Polar, Prestigio, Samsung, SimCity, SimHouse, Sony, Speedshop, Synology, TDK Life on Record, Telenor, WayteQ
 • Támogatóink: Maconomy
 • Előadások, moddingverseny, alkalmazásbemutatók, H.A.C.K elektronikai workshop, Mobilmementók retro telefon kiállítás, Retro videojáték sarok, autószimulátor
 • Belépőjegy: 1000 forint (fizetni kizárólag készpénzzel lehet)
 • 14 év alatt és 60 év fölött ingyenes belépés
 

Programok

Állandó programok
Előadások

A rendezvényen több szakember és gyártó előadásait is meg lehet majd hallgatni.

Előadótér
Veletech Moddingverseny

A Veletech Moddingverseny során hazánk legprofibb modderei csapnak össze.

Galéria
Telenor App Szigetek

A Telenor és a Veletech együttműködésének hála a rendezvényen több tucat tehetséges, fiatal fejlesztő és fejlesztőcsapat mutathatja meg okostelefonos és táblagépes fejlesztéseit a nagyközönségnek és a sajtó munkatársainak. A platform itt nem számít; Android, iOS, Windows Phone egyaránt játszik.

Fejlesztői tér
Gigabyte Extrém Tuning Csúcstámadás

Látványos tuning-show folyékony nitrogénnel és más érdekességekkel.

Galéria
H.A.C.K. elektronikai workshop

A budapesti H.A.C.K. egy elektronikai workshop keretében mutatja meg a látogatóknak - akik maguk is aktív résztvevői lehetnek az alkotó bütykölésnek -, hogyan is működik a magyar klub immár négy éve a mindennapokban.

Galéria
Mobilmementók retro telefon kiállítás

A tavalyi évhez hasonlóan ismét a Veletech ad helyszínt a Mobilmementók kiállításnak, ahol száznál is több kitűnő állapotban lévő retro mobiltelefont nézhetnek meg az érdeklődők. A magángyűjteményekből származó eszközöket személyesen azok tulajdonosai mutatják be, a szerencsések pedig ki is próbálhatnak egy-egy kifogástalanul működő példányt.

Földszint
Retro videojáték sarok

Retro játékkonzolok mellett működő Commodore 64 és más régi számítógépek is megcsodálhatók, sőt kipróbálhatók lesznek.

Galéria
Innovatív Gyerekkuckó

Az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Kar támogatásával megvalósuló Innovatív Gyerekkuckóban szakképzett pedagógusok és az egyetem diákjai fognak foglalkozni a 3 év feletti gyerekekkel, akik különféle innovatív, környezettudatos játékokkal játszhatnak. A Gyerekkuckóban többek között egy miniatűr, de működő szélerőmű is fel fog épülni.

Innovatív Gyerekkuckó
Szimulátorok

A tavaly rendkívül nagy sikernek örvendő SimHouse szimulátor most is kint lesz a Veletechen. A sportülés, a kormány, a pedálok adottak, ám a megjelenítést már nem csak monitorokon, hanem egy Oculus Rift szemüvegen keresztül is élvezhetik a látogatók.

Földszint
PlayIT stand

Hazánk másik nagy kiállítása egy standdal a Veletech-en is tiszteletét teszi, így a mi látogatóink sem maradnak majd játékkonzolok nélkül, az Xboxok mellett egy Forza autószimulátort is ki lehet majd próbálni.

Földszint
Száguldás két keréken

A virtuális világ és a szimulátorok mellett a valóságot is megismerhetik látogatóink egy versenymotor és pilótája, Kovács Niki személyében. A legsikeresebb magyar női motorversenyző, aki vadászgéppel is összemérte már erejét, egész nap várja az érdeklődőket a repülőgép-szimulátor mellett.

Földszint
Előadások
11:00 — 11:30

Kenyeres Tamás (Samsung) a Galaxy S5-ről és a 2014-es termékportfólióról.

Előadótér
11:30 — 12:00

Dr. Molnár András (ÓE-NIK) a drónok fejlesztéséről, gyártásáról és bennük lévő lehetőségekről.

Előadótér
12:00 — 12:30

Szalai Kálmán (Mozilla) a Firefox OS jelenlegi helyzetéről.

Előadótér
12:30 — 13:00

Németh Ákos Ferenc (Telenor) a 4G fejlődéséről.

Előadótér
13:00 — 13:30

Koren Balázs az oktatás és a technológia kapcsolatáról.

Előadótér
13:30 — 14:00

Opauszki Zsolt (Synology) a NAS-okról.

Előadótér
14:30 — 15:00

Józsa Szabolcs (Nemesys Games) a játékfejlesztésről és a magyar startupokról.

Előadótér
15:00 — 15:30

Karóczkai Krisztián (Óbudai Egyetem, MTA SZTAKI) előadása.

Előadótér
15:30 — 16:00

Fónagy Balázs (Testbirds) a crowd-testingről.

Előadótér
16:00 — 16:30

Prievara Zsolt (Aries) a fejlesztők életéről, a játékfejlesztésről.

Előadótér
17:00 — 18:00

Khell Bogdán és Bodnár Csaba a Veletech rendezvényről, utána tombola sorsolás

Előadótér

Előadók

 • Kenyeres Tamás
  Kenyeres
  Tamás

  product manager,
  Samsung

  A Samsung telekom divíziójának termékmenedzsere a cég 2014-es termékportfóliójáról, köztük a mindenki által ismert Samsung Galaxy S5-ről fog beszélni, valamint bemutatja a koreai vállalat viselhető eszközeit is.

 • dr. Molnár András
  Dr. Molnár
  András

  dékán,
  ÓE-NIK

  Az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Kar dékánja a drónokban rejlő lehetőségekről, azok működéséről, gyártástechnológiájáról, fejlesztéséről fog egy roppant érdekes előadást tartani.

 • Prievara Zsolt
  Prievara
  Zsolt

  tulajdonos, fejlesztő,
  Aries Studio

  Zsolt egy rendkívül érdekfeszítőnek ígérkező előadásban fog beszélni a mobilos játékfejlesztés titkairól, csínjáról és bínjáról, méghozzá a laikusok által is érthető és élvezhető stílusban.

 • Prievara Zsolt
  Szalai
  "KAMI" Kálmán

  nagykövet,
  Mozilla

  A mozillás és szabad szoftveres körökben jól ismert Kálmán a Firefox OS jelenlegi állapotáról, múltjáról és jövőjéről fog beszélni, de természetesen a cég standján is jelen lesz, hogy minden kérdésre válaszolni tudjon.

 • Kenyeres Tamás
  Koren
  Balázs

  egyetemi oktató, újságíró,
  ELTE, Magyar Android Portál

  Az Android Portál alapítójaként és az ELTE tanáraként Balázs jó rálátással rendelkezik az oktatás és a technológia kapcsolatára, előadásában pedig azt feszegeti, hogy miként lehetne a fejlett eszközökkel segíteni a tanulást.

 • Prievara Zsolt
  Opauszki
  Zsolt

  ügyvezető,
  NEON Multimedia Kft.

  Az ismert NAS-gyártó, a tajvani Synology hazai disztributoraként Zsolt bemutatja, hogy hogyan szolgálja ki okostelefonunkat, táblagépünket egy modern hálózati háttértár, egy otthoni NAS-szerver, egy saját „felhő”."

 • Fónagy Balázs
  Fónagy
  Balázs

  marketing és PR vezető,
  Testbirds

  Tavaly óta hazánkban is elérhető az úgynvezett crowdtesting, melynek köszönhetően az appokat valódi felhasználók, valódi szoftverek között tesztelhetik, ráadásul ezzel pénzt is kereshetnek.

 • Józsa Szabolcs
  Józsa
  Szabolcs

  ügyvezető,
  Nemesys Games

  Hazánk egyik legnagyobb játékfejlesztő cégének alapítója és ügyvezetője a hazai játékfejlesztők helyzetéről, a startupok lehetőségeiről, valamint saját életútjáról fog beszélni a közönségnek.

 • Karóczkai Krisztián
  Karóczkai
  Krisztián

  oktató, fejlesztő
  Óbudai Egyetem, MTK SZTAKI

  Egy fejlesztő naplója, avagy a mobilos platformok összehasonlítása és fejlődése, valamint a gyorsan változó piac adta kérdésekre kaphatók válaszok fejlesztéi és egyetemi oktatói szemmel

 • Németh Ferenc Ákos
  Németh
  Ferenc Ákos

  hálózati szakember
  Telenor

  A 4G hálózatok sebessége pár éve még vezetékes hálózatok esetében is elképzelhetetlen volt, ma pedig mindenki számára elérhető. Előadás a 4G evolúciójáról, jövőjéről.

 • Khell Bogdán
  Khell
  Bogdán

  főszerkesztő,
  Mobilarena

  A Veletech 2014 záróelőadásán természetesen ezúttal is a Mobilarena főszerkesztője, a Veletech egyik ötletgazdája és szervezője, Khell Bogdán lesz a színpadon, aki megmutatja, hogy milyen egy efféle rendezvény szervezése.

 • Bodnár Csaba
  Bodnár
  Csaba

  főszerkesztő-helyettes,
  Mobilarena

  Bog ezúttal sem lesz egyedül a színpadon, a Veletech másik ötletgazdájával és szervezőjével együtt bonyolítják majd le az elmaradhatatlan tombolát; remélhetőleg a korábbi éveknél olajozottabban.

 

Helyszín

Map

Millenáris B épület
1024 Budapest, Kis Rókus utca 16-20.

A rendezvény 2014. április 19-én, 10:00-kor nyitja meg a kapuit, a zárás aznap 18:00-kor lesz.

Megközelítés tömegközlekedéssel Budapestről

 • Kettes (piros, avagy M2) metró a Széll Kálmán tér megállóig
 • 4-es, 6-os villamosok a Széna tér megállóig, 18, 59, 61-es villamosok a Széll Kálmán tér megállókig
 • 5, 16, 21, 21A, 22, 39, 91, 102, 128, 129, 149, 155, 156, 222-es buszok a Széll Kálmán tér megállóig

Vonattal érkezve Budapestre

 • Nyugati pályaudvarról: 4-es vagy 6-os villamos a Széna tér megállóig (5 megálló)
 • Déli pályaudvarról: 18-as, 59-es vagy 61-es villamos a Széll Kálmán tér megállóig (1 megálló)
 • Keleti pályaudvarról: M2-es metróval a Széll Kálmán Tér megállóig (6 megálló)

Sajtóregisztrációs űrlap

 

Kérés elküldve.

3 munkanapon belül visszajelzünk..

Rossz kérés.

Hiba történt.

 

Kiállítóink

Alcatel One Touch ASRock Cooler Master Dension EVOLVEO Mozilla (Firefox OS) Hangbarlang HTC Huawei iCentre Apple Premium Reseller IneTrack LG Microsoft MSI Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Kar Olympus PlayIT Polar Prestigio Samsung Sim-City-Budapest Sim House Sony Speedshop Synology TDK Telenor WayteQ

Szponzoraink

Caseking Gigabyte Nemesis Maconomy MEEX Agent

Ilyen volt a Veletech 2013

Korábbi rendezvényeink